Video’s

Hier deel ik graag een aantal interessante documentaires, die aansluiten bij de onderwerpen waarover ik schrijf in mijn blogs..

Dirk de Wachter laat ons inzien dat almaar blijven streven naar geluk een doodlopende weg is. De kunst van het leven is juist ook een beetje ongelukkig kunnen zijn.
Pim van Lommel behoeft denk ik geen introductie. Hij is oud cardioloog en auteur van het boek “Eindeloos bewustzijn” waarin hij zijn onderzoek deelt naar BDE’s bij patiënten met een hartstilstand.
Paul van der Velde is hoogleraar Aziatische religies aan de Radboud universiteit Nijmegen. Ook is hij auteur van “In de huid van de Boeddha” en “De oude Boeddha in de nieuwe wereld”. Mooie inleidingen in het Boeddhisme waarmee hij tevens ook veel Westerse ideeën tegen het licht houdt.
Jan Geurtz heeft een veelbewogen en tegelijkertijd prachtig levensverhaal. Tibetaans Boeddhisme heeft hem uiteindelijk geleid naar belangrijke inzichten op vele gebieden, zoals verslaving en liefde. Jan is ook auteur van diverse bestsellers over deze thema’s.
Jan Bor is een Nederlands filosoof en heeft zowel in Japan als in Engeland ZEN gepraktiseerd. Hij is auteur van het boek ONZEN, waarin hij zich kritisch uitlaat over het name het narcisme en de hiërarchische structuren binnen allerlei spirituele kringen.